Ensemble voor middeleeuwse muziek
play
pause
0:00/0:00
volume down
volume up
 
 
Concert door Jankees Braaksma en Eran Wajsenblum - zondag 11 september - Leermens
 
 
 
De blokfluitisten Jankees en Eran spelen met gevoel en virtuoos samen een uur fraaie blokfluitmuziek uit renaissance en barok. Ze bespelen op het concert een keur aan fraaie instrumenten, die gereconstrueerd zijn naar oude voorbeelden.
In de prachtige akoestiek van de kerk te Leermens klinken deze instrumenten wonderschoon.

Op het programma staat veel moois: duo’s van Morley, solo’s en duo’s van Jacob van Eijck, een suite van Hotteterre en werken van Telemann en Bach.
Beide blokfluitisten zijn woonachtig in de provincie Groningen: Jankees in Bedum en Eran in Bellingwolde.

Leermens
Kerkpad 7
Zondag 11 september 2022
Aanvang 15:00 uur
Toegang gratis
 
reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
Concert in kerk Marsum – zondag 18 september 2022
Op zondag 18 september a.s. om 15.00 uur is er weer een bijzonder concert in onze ‘eigen’kerk van Marsum (Appingedam).
Tezamen met de uit Bazel afkomstige Liane Ehlich (traverso, blokfluit, eenhandsfluit met trommel) wordt door Marian van der Heide (sopraan) en Jankees Braaksma (blokfluit, portatief en middeleeuws orgel) een programma ten gehore gebracht met bekende en ook veel onbekende muziek uit de middeleeuwen en renaissance.

Liane Ehlich
 
Muziek uit o.a. het Llibre Vermell, de Cantigas de Santa Maria en van Oswald von Wolkenstain.
Het concert is gratis toegankelijk, een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit concert in Marsum wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een hapje en een drankje dat wordt aangeboden door de Stichting Super Librum. Na afloop van het concert zijn cd’s van het ensemble te koop. Kaarten reserveren voor het concert in Marsum kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Vooraankondiging - Nicolaaskerk Kloosterburen 

Op zondag 6 november kunt u om 15.00 uur in de Nicolaaskerk van Kloosterburen getuige zijn van een voordracht door orgelbouwer Winold van der Putten en Jankees Braaksma over portatieven. Ook bespeelt Jankees drie verschillende instrumenten van de hand van Winold: een ‘trecento' instrument met koperen pijpen (ca. 1320), een Memlinck portatief (ca 1420) met tinnen pijpen en een bijzonder instrument dat behalve ‘normale’ pijpen ook een regaal heeft. Toeschouwers krijgen na de presentatie de gelegenheid de instrumenten uit te proberen.

https://nicolaaskerk.nu/event/middeleeuwse-orgeltjes/

Reserveren: https://nicolaaskerk.nu/contact/