Ensemble voor middeleeuwse muziek
play
pause
0:00/0:00
volume down
volume up
 
 

 

HUELGAS CODEX in CUENCA

Deze zomer geef ik net als vorig jaar weer les in Cuenca, dit keer 6 dagen: van 10-16 augustus
We gaan deze keer bezig met het Huelgas Codex
Een van de interessantste manuscripten met vroege polyfonie uit de dertiende eeuw. Lees hier welke docenten er nog meer zullen meewerken en hoe je je kunt inschrijven.

We gaan op blokfluit ook bezig met: improvisatie (ook polyfoon), estampie, clausula, conductus, motet
Deelnemers krijgen vantevoren muziek toegestuurd

Aan het eind van de cursus is er een slotpresentatie in de kathedraal van Cuenca.

Geef je snel op!

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Zondag 22 september 2024 vindt er om 15.00 uur een bijzonder concert plaats in het twaalfde eeuwse kerkje van Marsum (bij Appingedam).

Super Librum geeft dan een concert, voor het eerst ook met een speciaal gereconstrueerde middeleeuwse draailier, bespeeld door de - wereldberoemde - draailier bespeelster Tobie Miller, uit Bazel. Tobie Miller bezit sinds kort een reconstructie van een 13e-eeuwse draailier.
De afbeelding uit het Rutland manuscript toont een dergelijk instrument.
Samen met Tomas Flegr uit Tsjechië die het middeleeuwse carillon virtuoos bespeelt, Jankees Braaksma op het Rutland orgel en met de stemmen van Marian van der Heide, Nancy Mayer, Tobie Miller en Alice Boccafogli, wordt er muziek uit de 12e en 13e eeuw - de ontstaanstijd van de instrumenten - uit Frankrijk, Engeland en Spanje uitgevoerd.
Het Rutland orgel werd in 1999 (alweer 25 jaar geleden) gereconstrueerd door orgelbouwer Winold van der Putten, voor de tentoonstelling ‘Opgedolven Klanken’ in het Drents Museum in Assen.